28 maj: Anna Tebelius Bodin

Den 28 maj gästar Anna Tebelius Bodin oss med sin föreläsning Den analoga hjärnan på den digitala arbetsplatsen.

Vad är det som skiljer oss från riktigt avancerad artificiell teknologi? Vad ger människan förmågan att beröra, övertyga och skapa förtroendefulla relationer? Svaret är hjärnan. I hjärnan formas inte bara vår uppfattning om tillvaron, utan det är även där som vi kan skapa det som ännu inte finns. Med hjälp av vår hjärna har vi inflytande över andra människor, genom att vi mer eller mindre medvetet påverka aktiviteten i deras hjärnor. Välkommen till en fredagsfrukost som ger ett nytt perspektiv på hur vi berör varandra professionellt och känslomässigt. När vi förstår mer om vår hjärna, förstår vi mer om oss själva.

Anna Tebelius Bodin är folkbildare, föreläsare och författare med fokus på hjärnan och psykologin bakom hur vi kommunicerar, mår och lär. Anna har föreläst sedan sin examen från Harvard University 2004, där hon även assisterade forskare. Hon har även skrivit 4 böcker som ger människor insikter och verktyg att påverka sin tillvaro. 2020 hedrades hon med årets Mensa-pris för sin folkbildning om hjärnan.  

Detta visste du inte om Anna…

”Trots över 900 föreläsningar är jag knappast någon känd mediaprofil. De mest omskrivna jag varit i media var när jag 16 år gammal blev hängande i en glaciärspricka i Norge i så dåligt väder att helikoptrarna från SOS inte kunde landa. Vi räddades först dagen efter när det norska räddningsmanskapet kunnat nå oss till fots. Jag klarade mig med en bruten arm och en decimeterstor spricka i pannan. Det var en lite väl äventyrlig skolresa som blev förstasidesstoff i hela Norden. Det var mina 15 minutes of fame!”

Tid: 08:00-09:00, 28 maj

Plats: Online (Zoom)

Anmälan: Anmäl dig här >>