Motivationskoden – vägen till ökat medarbetarengagemang

Alla företag och organisationer vill ha engagerade medarbetare. Men vad är det egentligen som gör att vi går igång på jobbet – att vi blir inspirerade, engagerade och motiverade? Den frågan får vi svar på den 28:e februari.

Alla vet att motivation är grunden till bättre prestation. Det är bara ett problem: Människors motivation grundar sig i känslor, men cheferna försöker motivera sina medarbetare med siffror, grafer och finansiella målbilder. Om vi vill ha långsiktigt välmående företag och organisationer behövs en ny typ av ledarskap, med större fokus på utveckling av medarbetarnas inre drivkrafter, och mindre på kortsiktiga ekonomiska mål. 

Kom och lyssna till Tommy Lundberg, kommunikationsrådgivare och författare till bland andra böckerna ”Motivationskoden” och ”Empatieffekten”. Hans föreläsning handlar om vad som ligger bakom vår inre motivation, vad som skapar ett positivt, produktivt arbetsklimat och vad som är hemligheten bakom effektiva team. Följ med på en tankeväckande resa genom ekonomisk och psykologisk forskning, den mänskliga hjärnan och insikter kring hur vi beter oss på våra arbetsplatser och varför.

Om Tommy
Tommy Lundberg har en bakgrund som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd i reklambranschen. Sedan drygt 10 år tillbaka arbetar han som författare, föreläsare och konsult med fokus på kommunikation, ledarskap och medarbetarengagemang.

Tommy har skrivit bland andra böckerna ”Ledarskap på Sandlådenivå” (nominerad till Årets Ledarbok 2005) och ”Ledarskap på Apstadiet” (nominerad till Årets HR-bok 2010) tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren, medarbetarboken ”Skulle du vilja jobba med dig?” och ledarskapsböckerna ”Motivationskoden” (nominerad till Årets Marknadsföringsbok 2016) och ”Empatieffekten” som kom ut våren 2019. Tommy är också delägare i Brinc Relations som arbetar med upplevelsebaserad kommunikation, och tillsammans med kollegorna där har han skrivit boken ”Det är inte magi, det är energi.”

Det visste du inte om Tommy
Han har också skrivit två barnböcker. ”En tokbok som gör dig klok” som kom ut 1989 och en bok till och om sin dotterdotter, ”Lilla P har bråttom”, som kom ut våren 2019. Fortsätter han att hålla det tempot kan vi räkna med ytterligare en barnbok 2049.

Datum: Fredag 28 februari
Tid: 07.00-09.00
Plats: Clarion Hotell Winn, Norra Slottsgatan 9